Asociatia Maseurilor Profesionisti
               Despre Asociatie
               Despre Masaj
               Cursuri
               Informatii utile
               Parteneri
               Proiecte
               Joburi (13 oferte / cereri)
                Video (NOU)
Asociatia Maseurilor Profesionisti - Standard Ocupational  
 

Standard ocupational

O data cu intrarea tarii noastre in Uniunea Europeana, piata muncii din Romania a trebuit sa stabileasca si sa reglementeze anumite standarde ocupationale ale fiecare meserii sau ocupatii, printre ele aflandu-se si ocupatia de maseur.

Inca din anul 2000, Consiliul pentru Standarde Ocupationale si Atestare a realizat si un standard ocupational in ocupatia de MASEUR. Aceasta ocupatie se regaseste in COR, in domeniul: Sanatate si Asistenta sociala.

Ocupatia de maseur presupune o sfera larga de competente pentru desfasurarea activitatii si anume:
 • asigurarea conditiilor igienico-sanitare personale si in cabinetul de masaj
 • autopregatirea in vederea efectuarii masajelor
 • efectuarea activitatilor necesare pregatirii pacientilor
 • aplicarea masajului somatic
Aceste competente sunt strict necesare desfasurarii activitatii si erau obligatorii si pina la aparitia noului standard ocupational. Noul standard ocupational cuprinde dobandirea de competente suplimentare, prin perfectionare profesionala. Dobindirea uneia sau a tuturor competentelor suplimentare de aplicare a masajului reflexogen, masajului terapeutic si drenajului limfatic manualpresupune o pregatire suplimentara de specialitate si implica printre altele cunostinte de anatomie si fiziologie, fiziopatologie, patologie clinica si abilitati practice.

Pentru o mai buna intelegere prezentam mai jos unitatile de competente extrase din codul ocupational:
 1. Comunicarea la locul de munca
 2. Aplicarea NPM si PSI
 3. Asigurarea conditiilor igenico-sanitare
 4. Asigurarea perfectionari profesionale
 5. Intocmirea documentelor de evidenta
 6. Planificarea sedintelor de masaj
 7. Pregatirea cabinetului de masaj
 8. Aplicarea masajului somatic
 9. Aplicarea masajului reflexogen
 10. Aplicarea masajului terapeutic
 11. Aplicarea drenajului limfatic
 12. Autopregatirea in vederea efectuarii masajelor
 13. Stabilirea tehnicilor si formelor de masaj
In consecinta pentru a practica aceasta ocupatie maseurii trebuie sa posede un CERTIFICAT DE CALIFICARE, sau un CERTIFICAT DE COMPETENTE PROFESIONALE. Ambele sunt recunoscute de catre MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITATII SOCIALE si FAMILIEI si MINISTERUL EDUCATIEI si CERCETARII iar pe spatele acestota sa fie mentionat (sau printr-un act aditional) competentele obtinute.

Ambele certificate sunt emise numai de catre Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor. (CNFPA)
 1. CERTIFICATUL DE CALIFICARE se obtine in urma absolviri unui curs de calificare in cadrul unui centru de formare profesionala a adultilor avizat CNFPA.
 2. CERTIFICATUL DE COMPETENTE PROFESIONALE se obtine in cadrul unui CENTRU DE EVALUARE PROFESIONALA, avizat CNFPA, in urma unui proces de evaluare teoretica si practica.
Ambele certificate au regimul actelor de studii, confirma ca maseurul respectiv stie si poate sa execute respectivele operatii si ca acestea i se pot adauga in fisa postului.

Certificatul de competente profesionale a fost introdus in tara noastra dupa modelul european, fiind gandit pentru cei care au dobandit cunostinte si aptituduni pe alte cai decat cele de calificare.

Asociatia Maseurilor Profesionisti va poate ajuta sa obtineti acest certificat de competente si in sustinerea procesului de evaluare. Pe aceasta cale aducem la cunostinta tuturor maseurilor care nu au obtinut toate competentele specifice si doresc sa le obtina ca AMP le sta la dispozitie si tine diferite cursuri si seminarii practice de perfectionare, cat si facilitatea de a sustine procesul de evaluare la Centrul de Evaluare EUROCOR, avizat CNFPA.

Descarca intreg documentul Standard ocupational - Maseur.pdf (200 Kb)

...........................................................................................................................................................................................................................
 
Asociatia Maseurilor Profesionisti   2007 AMP. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii de confidentialitate
 
 
Ultimele noutati  ultimele noutati
Asociatia Maseurilor Profesionisti - Noutati 01.03.2014
Asociatia Maseurilor Profesionisti organizeaza in ianuarie un nou ciclu de module de masaj.
................................................................................. Asociatia Maseurilor Profesionisti - Noutati
12.10.2012
AMP va participa cu demonstratii la Expo Beauty and Style. Asteptam sa ne contactati daca sunteti interesti sa va promovati si voi.
................................................................................. Asociatia Maseurilor Profesionisti - Noutati
29.09.2012
Modul de cursuri suspendat
................................................................................. Asociatia Maseurilor Profesionisti - Noutati
14.02.2012
AMP lanseaza un nou modul de cursuri debuteaza in primavara lui 2012.
................................................................................. Asociatia Maseurilor Profesionisti - Noutati
20.05.2011
Va invitam la un curs de masaj terapeutic thai. Va veti simti mai bine chiar si imbracati, fara ulei de masaj.
................................................................................. Asociatia Maseurilor Profesionisti - Noutati
Sondaj de opinie
...........................................................  
V-ati gandit sa va schimbati profesia / orientarea profesionala?
  Nu
  Da
  Da, dar ce pot invata?